Sportmassage

Sportmassage

Heb je een spierblessure of wil je die voorkomen, dan kan een sportmassage van Wennekker Massages uitkomst bieden.

Deze massage is niet alleen bedoeld voor sporters, maar voor iedereen die van een technisch goede, diepgaande massage houdt.

Er wordt gebruik gemaakt van technieken uit sportmassage, fysiotherapie en eventueel ook uit andere massagestromingen.
Kortom de ideale massage om overbelaste spieren in conditie te krijgen en spierpijn te voorkomen of verminderen.
Zo nodig verwijzen we door naar fysiotherapeut of huisarts.

Medical taping Concept

Een zeer effectieve behandeling bij diverse lichamelijke klachten aan nek en schouders, (lage) rug, knie, kuit en Achillespees, tenniselleboog, enz. … Daarom ziet u deze tape, o.a. in de kleuren blauw en rood, steeds vaker bij (top)sporters.

De tape “masseert” het onderliggende weefsel, zodra u beweegt.

Bij Medical taping blijft volledige functionaliteit van de spieren behouden. De tape kan wel een week blijven zitten. Je kunt er gewoon mee douchen, maar dan wel voorzichtig droog deppen en niet wrijven.

Een op de juiste wijze aangebrachte tape:

 • vermindert pijn direct
 • verbetert de spierfunctie
 • activeert de bloedcirculatie en lymfeafvoer
 • bestrijdt (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel
 • ondersteunt uw gewrichten
 • helpt bij maagpijn en menstruatiepijn.

Wat zijn de effecten voor de sporter?

Als voorbereiding op een inspanning kan een activerende massage gegeven worden die de spieren aanzet tot verhoogde doorbloeding en extra stofwisseling. Deze korte massage geeft de spieren een groter reactievermogen, waardoor kramp, blessures en overmatige spierpijn worden voorkomen en prestaties verbeteren.

Na het sporten kan een massage ervoor zorgen dat de stofwisseling niet stagneert en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Verhardingen in de spier kunnen worden losgemaakt en verkorte spieren kunnen worden gerekt. Dit voorkomt spierpijn en vermoeide, verharde, geïrriteerde spieren en bevordert het herstel, waardoor je eerder klaar bent voor een nieuwe trainingsprikkel.

Wat zijn de effecten voor de niet-sporter?

Een sportmassage, activerend of cederend (rustgevend) bevordert de stofwisseling en de afvoer van afvalstoffen. Verhardingen kunnen worden losgemaakt en verkorte spieren kunnen worden gerekt. Dit voorkomt spierpijn en vermoeide, verharde, geïrriteerde spieren en bevordert het herstel na bijvoorbeeld een overbelasting.

Met regelmatige massage word je bewuster van je lichaam, waardoor je in de toekomst overbelasting en blessures kunt voorkomen. Daarvoor krijg je van ons ook nog preventieve tips en oefeningen mee.

Tijdsindicatie:

 • Nek & schouders – vanaf 20 minuten
 • Rug – vanaf 20 minuten
 • Benen – vanaf 30 minuten
 • Armen – vanaf 30 minuten
 • Lichaamsmassage – vanaf 60 minuten