Stoel Massage Programma

Spierpijn in nek of schouders, tintelende vingers, stijve spieren, hoofdpijn, pijn in de rug? Dat zijn vaak klachten die wijzen op RSI of stress. Het is dan de hoogste tijd om met stoelmassage te beginnen. Het stoelmassage-programma van Wennekker massages is gericht op het voorkomen van klachten.

Stoelmasage is anno 2022 een fenomeen. Er wordt steeds meer bekend over de positieve werking van stoelmassage. Vandaag zie je overal stoelmasseurs aan het werk, of het nu op Schiphol is, op het Noordzeestrand of op een beautybeurs. Deze vorm van massage is laagdrempelig, omdat je niet uit de kleren hoeft. En, om een misverstand te voorkomen, onze stoelmassage gebeurt gewoon door een levende masseur. Dit in tegenstelling tot stoelen, waarbij elektrisch bewegende rollen in de zitting en rugleuning iemands rug bewerken.

De meeste bekendheid heeft stoelmassage als een arbo-voorziening op de werkplek bij bedrijven om RSI en stressgerelateerde aandoeningen te bestrijden en daardoor het ziekteverzuim te verminderen.

Het doel van stoelmassage is je lichamelijke conditie verbeteren en nadelige gevolgen van werk, huishouden, sport en stress wegnemen. De cliënt neemt plaats op een speciaal hiervoor ontworpen stoel en wordt gemasseerd over zijn kleding heen. Rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen en eventueel ook benen en voeten, zijn goed te behandelen op onze stoel.

Wij zijn beide Esoterra en Touch Pro gecertificeerd. Touch Pro massage is gebaseerd op Shiatsu en is vooral drukpuntbehandeling om de energiestromen in het lichaam in balans te brengen en de bloedsomloop te stimuleren. Esoterra is een mix van knedingen, strijkingen en ontspanningstechnieken, die elke cliënt naar behoefte krijgt om de stofwisseling te stimuleren.

Onze masseurs hebben inzicht in anatomie en fysiologie, indicaties en contra-indicaties. Zij weten wanneer zij kunnen masseren en wanneer zij moeten doorverwijzen.

Wat zijn de voordelen?
  • Het kan overal
  • Duurt maar kort
  • Is laagdrempelig
  • Het effect is groot